Last van psoriasis op je hoofdhuid? Ontdek de oorzaken en oplossingen

Last van psoriasis op je hoofdhuid? Ontdek de oorzaken en oplossingen

Psoriasis op de hoofdhuid is een veelvoorkomende huidaandoening die zich kenmerkt door rode vlekken met witte schilfers en kan veel ongemak en frustratie veroorzaken. Deze vorm, bekend als psoriasis capitis, doet zich regelmatig voor bij zowel mannen als vrouwen. In deze blog leggen we uit wat psoriasis op de hoofdhuid precies is, de mogelijke oorzaken en hoe een effectieve behandeling psoriasis kan verlichten en verhelpen.

Psoriasis op de hoofdhuid: Wat is het en hoe herken je het?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die ontstaat doordat de huidcellen te snel groeien en het immuunsysteem zich tegen deze cellen keert. Dit kan verergerd worden door erfelijke aanleg, wat betekent dat het vaker voorkomt bij mensen waar het in de familie zit. Ongeveer de helft van de mensen met deze huidaandoening heeft last van psoriasis op het hoofd.

Je kunt psoriasis op het hoofd herkennen aan de rode plekken met de witte schilfers. Die schilfers zijn als kleine stukjes dode huid die op de plekken blijven zitten. Deze plekken bevinden zich vaak boven het voorhoofd, achter de oren en in de nek, wat het extra lastig maakt omdat deze plekken zichtbaar zijn en je er last van kunt hebben bij dagelijkse activiteiten.

Een ander kenmerk is de jeuk die ermee gepaard gaat. Deze jeuk op je hoofdhuid kan behoorlijk vervelend zijn en ervoor zorgen dat je wilt krabben, maar dat maakt de situatie vaak alleen maar erger. De psychologische impact van psoriasis op de hoofdhuid mag ook niet worden onderschat. Het kan invloed hebben op hoe je je voelt over je uiterlijk en je zelfvertrouwen beïnvloeden.

Oorzaken van hoofdhuid psoriasis

Zoals eerder genoemd wordt het ontstaan van psoriasis beïnvloed door erfelijke aanleg, maar ook externe factoren kunnen hier een rol in spelen. Zo zijn er bepaalde triggers waardoor de aandoening kan worden uitgelokt en deze zijn bij alle vormen van psoriasis hetzelfde. Een aantal veel voorkomende triggers zijn:

  • Stress;
  • Roken, inclusief meeroken;
  • Overmatig alcoholgebruik;
  • Bepaalde medicijnen, waaronder lithium, medicijnen tegen hoge bloeddruk en antimalariamiddelen;
  • Het plotseling stoppen met het innemen van pillen of medicijnen die corticosteroïden bevatten;
  • Infecties, zoals een keelontsteking of huidinfecties;
  • Weersomstandigheden, vooral koude en droge weersomstandigheden;
  • Huidletsel, zoals een snee, schaafwond, insectenbeet of ernstige zonnebrand.

Psoriasis op hoofdhuid behandelen

Het vaststellen van psoriasis op de hoofdhuid vraagt om de expertise van een arts of dermatoloog. Psoriasis op de hoofdhuid is vaak lastig te behandelen, vooral bij mensen die flink behaard zijn. Daarom is het noodzakelijk om effectieve oplossingen te vinden.

Uit onderzoek blijkt dat lokale behandelingen de belangrijkste aanpak zijn voor psoriasis op de hoofdhuid, waarbij het type behandeling en de werkzame stof van invloed zijn op effectiviteit, verdraagzaamheid en gebruiksgemak. Een combinatie van alfa- en bètahydroxyzuren is bijvoorbeeld uiterst effectief tegen psoriasis zonder huidirritatie te veroorzaken. Behandelingen kunnen zijn in de vorm van shampoos, lotions, gels, crèmes en vettere zalven.

Neofollics scalp therapy pakket

Aanbiedingsprijs
€72,13
Normale prijs
€84,85

De drie producten van de Neofollics Scalp Therapy-lijn (shampoo, masker, serum) zijn specifiek ontwikkeld om zware hoofdhuidproblemen zoals psoriasis of seborroïsch eczeem aan te pakken.

Neofollics Scalp Therapy pakket als effectieve behandeling

Binnen de verschillende behandelingsmogelijkheden is het Neofollics Scalp Therapy pakket een effectieve oplossing voor psoriasis op de hoofdhuid. Bestaande uit drie speciaal ontworpen producten, biedt het pakket een effectieve aanpak om serieuze hoofdhuidproblemen doeltreffend te behandelen.

  • Neofollics Scalp Peeling Serum: Dit geavanceerde serum is ontworpen om ernstige hoofdhuidproblemen aan te pakken. Het serum helpt bij het verwijderen van talgophoping in het haar en dode huidcellen en weekt schilfers los. Aanbevolen voor de behandeling en verlichting van psoriasis en seborroïsch eczeem, zal je binnen 4 weken na gebruik de eerste resultaten merken. Het serum dient als een voorbehandeling en is dan ook de eerste stap in het behandelen van hoofdhuidproblemen.
Neofollics scalp peeling serum

Aanbiedingsprijs
€29,95
Normale prijs

Het Scalp Peeling Serum is het nieuwste product van Neofollics Hair Technology en is ontwikkeld om verlichting te bieden bij ernstige hoofdhuidproblemen.

  • Neofollics Exfoliating Shampoo: Deze verzorgende shampoo uit de Scalp Therapy Line is specifiek ontwikkeld om verschillende hoofdhuidaandoeningen aan te pakken. Met een hoge concentratie actieve ingrediënten is de Exfoliating Shampoo klinisch bewezen om verlichting te brengen bij seborroïsch eczeem, roos, schilfers en een geïrriteerde hoofdhuid. In deze shampoo zit een scrub, waarmee de los geweekte schilfers van het hoofd verwijderd kunnen worden. Deze shampoo vormt een essentiële tweede stap in het behandelen van veelvoorkomende hoofdhuidproblemen.
Neofollics exfoliating shampoo

Aanbiedingsprijs
€29,95
Normale prijs

De Neofollics Exfoliating Shampoo is een verzorgende shampoo uit de Scalp Therapy Line van Neofollics die specifiek is ontwikkeld om hoofdhuidproblemen aan te pakken. De scrub shampoo biedt verlichting aan verschillende hoofdhuidaandoeningen zoals seborroïsch eczeem, psoriasis op de hoofdhuid, roos, schilfers en een geïrriteerde hoofdhuid.

  • Neofollics Nourishing Mask: Het Nourishing Mask, een verzorgend masker uit de Scalp Therapy Line, is specifiek ontworpen om hoofdhuidproblemen te verlichten. Als leave-in conditioner biedt het verlichting bij psoriasis en verzorgt het de hoofdhuid. Het masker is klinisch bewezen effectief door de hoge concentratie actieve ingrediënten en is volledig vegan. Deze derde en laatste stap in het Neofollics Scalp Therapy pakket maakt de behandeling compleet en zorgt voor een goede basis om onder andere psoriasis op de hoofdhuid aan te pakken.
Neofollics nourishing mask

Aanbiedingsprijs
€24,95
Normale prijs

De Neofollics Nourishing Mask is een verzorgend masker uit de Scalp Therapy Line van Neofollics die specifiek is ontwikkeld om hoofdhuidproblemen aan te pakken. De leave-in conditioner biedt verlichting aan verschillende hoofdhuidaandoeningen zoals seborroïsch eczeem, roos, schilfers en een geïrriteerde hoofdhuid.



Psoriasis op de hoofdhuid brengt dus veel uitdagingen met zich mee, zowel fysiek als mentaal. Hoewel deze vorm van psoriasis lastig te behandelen is, bieden de producten uit de Neofollics Scalp Therapy lijn een effectieve oplossing. Met een gerichte behandeling kunnen de symptomen van psoriasis op de hoofdhuid verlicht en verholpen worden.

Gratis sample aanvragen

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste oplossing kiest voor jouw hoofdhuidprobleem? We begrijpen dat het belangrijk is om producten eerst uit te proberen voordat je een beslissing maakt. Daarom bieden we je de mogelijkheid om gratis een Scalp Therapy sample aan te vragen. Zo kun je zelf ervaren hoe onze producten je kunnen helpen je hoofdhuid te kalmeren en te verzorgen.

Vraag vandaag nog je gratis sample aan en zet de eerste stap naar een gezonde hoofdhuid!

Bronnen

van der Vleuten, C.J., van de Kerkhof, P.C.M. Management of Scalp Psoriasis. Drugs 61, 1593–1598 (2001). Geraadpleegd op 05-03-2023, van https://doi.org/10.2165/00003495-200161110-00006

Set
Neofollics scalp therapy pakket
Neofollics scalp therapy pakket
Neofollics scalp therapy pakket
Neofollics scalp therapy pakket
Roos, schilfers, jeuk, 3 stuks
Aanbiedingsprijs
€72,13
Normale prijs
€84,85
0% Stapelkorting
Neofollics exfoliating shampoo
Neofollics exfoliating shampoo
Neofollics exfoliating shampoo
Neofollics exfoliating shampoo
Roos, schilfers, jeuk, 250 ml
Aanbiedingsprijs
€29,95
Normale prijs
0% Stapelkorting
Neofollics scalp peeling serum
Neofollics scalp peeling serum
Neofollics scalp peeling serum
Neofollics scalp peeling serum
Psoriasis, 90 ml
Aanbiedingsprijs
€29,95
Normale prijs