Alpecin cafeïne shampoo onder de loep

Alpecin cafeïne shampoo onder de loep

Het meest bekende merk haargroeishampoo is misschien wel Alpecin cafeïne shampoo. Als sponsor van sportteams komt het veel in beeld. Maar maakt deze bekendheid een effectieve behandeling tegen haarverlies? We zoeken het uit.

Wanneer je op zoek bent naar effectieve oplossingen tegen haaruitval en ter bevordering van haargroei, zijn er verschillende shampoos op de markt die elk hun eigen benadering en mix van ingrediënten hebben. Naast Alpecin zijn Neofollics, Revita en Veta populaire opties. Hieronder vergelijken we deze vier shampoos om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Wat maakt een goede haargroeibehandeling?

Haaruitval aanpakken kan op verschillende manieren. Het remmen van het hormoon DHT is een van de meest belangrijke werkingen van haargroeimiddelen. Zeker als jouw haarverlies erfelijk bepaald is. DHT (dihydrotestosteron) is een bijproduct van testosteron. Een overgevoeligheid voor dit hormoon zorgt ervoor dat de haarzakjes aangevallen worden. Hierdoor produceren ze steeds moeilijker haar, waarna het uiteindelijk verdwijnt. Ervoor zorgen dat DHT jouw haarzakjes niet kan aanvallen, pakt dus de oorzaak van het probleem aan.

Ook heeft het haar de juiste voeding nodig. Sommige vitamines en mineralen hebben een positieve invloed op haargroei en de kwaliteit van het haar. Verder kunnen hoofdhuidproblemen ook de haargroei beïnvloeden. Een gezonde hoofdhuid zonder, roos of schilfers is dus belangrijk.

Hoe werken de shampoos?

  • Alpecin Caffeine Shampoo: Versterkt de haarwortels en stimuleert de groei door voedende ingrediënten.
  • Neofollics Shampoo: Remt DHT, stimuleert nieuwe haargroei en voedt de haarzakjes met actieve ingrediënten die haaruitval tegengaan.
  • Revita Shampoo: Richt zich op het tegengaan van haarverlies, maar stimuleert ook de haargroei met ingrediënten zoals biotine en kopertripeptide.
  • Veta Shampoo: Bestrijdt zowel genetische als omgevingsfactoren van haaruitval. Gericht op vroege tekenen van haaruitval.

Neofollics biedt een bredere aanpak dan Alpecin door naast het blokkeren van DHT ook de haargroei te bevorderen. Revita en Veta pakken niet alleen haaruitval aan, maar zorgen ook voor een gezonde hoofdhuid om verdere problemen te voorkomen.

Welke actieve ingrediënten bevatten de shampoos?

  • Alpecin Caffeine Shampoo: Cafeïne, zink, niacine
  • Neofollics Shampoo: Ecklonia Cava, niacinamide, EGCG (groene thee-extract), Saw Palmetto
  • Revita Shampoo: Biotine, cafeïne, zink, Procyanidin B2, niacinamide
  • Veta Shampoo: Trichogen, cafeïne, saw palmetto, biotine, arginine

Elke shampoo heeft een unieke samenstelling van actieve ingrediënten. Alpecin richt zich voornamelijk op cafeïne, terwijl Neofollics een breder scala aan ingrediënten gebruikt, waaronder ecklonia cava en saw palmetto. Dit zijn natuurlijke DHT-remmers. Revita en Veta combineren haargroeistimulerende ingrediënten zoals niacinamide en biotine om haaruitval aan te pakken.

Andere ingrediënten

Alpecin bevat het ingrediënt SLES. Dit is een sulfaat en heeft een sterk reinigende werking. Ook is het schuimvormend. Omdat het goedkoop is om te produceren, wordt het veel in shampoos gebruikt. Maar het is een agressieve stof dat een irriterend effect op de huid kan hebben. Lees er hier meer over.

Hoe effectief zijn de shampoos?

  • Alpecin Caffeine Shampoo: Matig, cafeïne werkt vooral als stimulans, maar er is beperkt wetenschappelijk bewijs voor langdurige resultaten.
  • Neofollics Shampoo: Zeer hoog, dankzij de combinatie van ingrediënten die zowel DHT blokkeren als haargroei stimuleren.
  • Revita Shampoo: Hoog, de combinatie van niacinamide en biotine maakt het effectief tegen haaruitval en ontstekingen.
  • Veta Shampoo: Hoog, met focus op vroege tekenen van haaruitval en het verbeteren van de algehele haarstructuur.

Neofollics en Revita komen als de meest effectieve opties naar voren voor langdurige haargroei en vermindering van haaruitval.

Prijs

  • Alpecin Caffeine Shampoo: €7-€12 voor 250 ml
  • Neofollics Shampoo: €25-€30 voor 250 ml
  • Revita Shampoo: €25-€30 voor 205 ml
  • Veta Shampoo: €25-€30 voor 250 ml

Alpecin is de goedkoopste optie, maar Neofollics, Revita en Veta, hoewel duurder, bieden geavanceerdere formules en betere resultaten voor langdurige haarverzorging.

Productadvies nodig? Doe de Haartest!

Doe de Haartest

Vergelijking tussen de haargroeishampoos

Alpecin Shampoo Neofollics Shampoo Revita Shampoo Veta Shampoo
Actieve ingrediënten Cafeïne, zink, niacine Ecklonia cava, EGCG, Saw Palmetto Biotine, Cafeïne, Zinc, Apigenin, Procyanidin B2, Niacinamide trichogen, cafeïne, saw palmetto, biotine, arginine
Prijs €7-€10 voor 250 ml €25-€30 voor 250 ml €30-€35 voor 205 ml €25-€30 voor 250 ml
Effectiviteit Matig Zeer hoog Hoog Hoog

Conclusie: Alpecin versus Neofollics, Veta en Revita

Neofollics en Revita bieden de meest complete formules voor het tegengaan van haaruitval en het bevorderen van haargroei. Veta is een solide keuze, vooral voor vroege stadia van haaruitval en degenen die natuurlijke ingrediënten prefereren. Terwijl Alpecin een budgetvriendelijke optie blijft, biedt het minder op lange termijn voordelen in vergelijking met de meer geavanceerde formules van Neofollics en Revita. De effectiviteit van cafeïne is, maar beperkt aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Cafeïne wordt goed opgenomen in het haar, maar dit betekent echter niet automatisch dat puur alleen een cafeïneshampoo ook daadwerkelijk haargroei stimuleert

0% Stapelkorting
Neofollics shampoo
Neofollics shampoo
Neofollics shampoo
Neofollics shampoo
Alle typen haaruitval, 250 ml
Aanbiedingsprijs
€29,95
Normale prijs
0% Stapelkorting
Revita shampoo (205 ml)
Revita shampoo (205 ml)
Revita shampoo (205 ml)
Revita shampoo (205 ml)
Alle typen haaruitval, 205 ml
Aanbiedingsprijs
€29,00
Normale prijs
0% Stapelkorting
Veta shampoo (250 ml)
Veta shampoo (250 ml)
Veta shampoo (250 ml)
Veta shampoo (250 ml)
Alle typen haaruitval, 250 ml
Aanbiedingsprijs
€27,95
Normale prijs