Last van je hoofdhuid?

Last van je hoofdhuid?

Er bestaat een verband tussen de gezondheid van de hoofdhuid en de kwaliteit van jouw haar. Dit is de reden waarom haargroeistimulerende producten vaak ook hoofdhuidproblemen aanpakken. Een gezonde hoofdhuid betekent namelijk gezond haar. Daarom vinden we het belangrijk om producten en behandelingen aan te bieden die de hoofdhuid gezond houden.

Onze hoofdhuid

Onze huid wordt ook wel ons grootste orgaan genoemd. Het beschermt ons tegen weer en wind en heeft daardoor heel wat te verduren. Van uitdrogende kou in de winter tot de felle zon in de zomer. De huid bestaat uit drie lagen. De opperhuid, de lederhuid en het onderhuidse bindweefsel. De haarzakjes bevinden zich in de middelste laag: de lederhuid. Hier bevinden zich ook zweetklieren, talgklieren, bloedvaten en zenuwuiteinden. Het is dan ook niet vreemd dat een gezonde huid behouden, belangrijk is voor de haargroei. Er zijn verschillende manieren waarop de gezondheid van de huid invloed heeft op de haargroei.

De gezondheid van je haarzakjes wordt rechtstreeks beïnvloed door de staat van de onderliggende huid. De bloedvaten in de huid leveren essentiële voedingsstoffen en zuurstof aan de haarzakjes, die nodig zijn voor hun goede werking. Als de huid gezond is, kan ze deze voedingsstoffen efficiënt leveren, wat de haargroei bevordert.

Talg is een natuurlijke olie die geproduceerd wordt door de talgklieren in de huid. Het helpt zowel de huid als het haar te hydrateren en te voeden. Als de huid gezond is, wordt de talgproductie goed geregeld. Dit zorgt voor een gezonde omgeving voor haargroei.

De staat van je hoofdhuid heeft een directe impact op de haargroei. Als de hoofdhuid droog, schilferig of geïrriteerd is, kan dit de haargroeicyclus verstoren en leiden tot haaruitval of een tragere haargroei. Als je je hoofdhuid gezond houdt door de juiste huidverzorging, creëer je een optimale omgeving waarin haarzakjes goed kunnen gedijen.

Chronische ontstekingen in de huid, zoals bij aandoeningen zoals roos of psoriasis, kunnen de haargroei negatief beïnvloeden. Ontstekingsreacties kunnen haarzakjes beschadigen en hun normale werking verstoren. Door je huid gezond te houden, kun je ontstekingen minimaliseren en een omgeving creëren die een gezonde haargroei ondersteunt.

De huid rond de haarzakjes gezond houden is essentieel voor hun goede werking. Een ongezonde huid kan leiden tot verstopte haarzakjes, wat de haargroei kan belemmeren en kan leiden tot problemen zoals dunner wordend haar of haaruitval.

Behandelingen

Deze behandelingen zijn kortstondig te gebruiken om ernstige problemen aan te pakken, of als onderdeel van je reguliere haarroutine. Lees verder om uitgebreid geïnformeerd te worden over verschillende hoofdhuidproblemen en de behandelingen die we aanraden.

Roos

Roos wordt niet gezien als een medisch probleem, dat maakt het niet minder vervelend. Ook is roos een milde versie van wat seborroïsch eczeem wordt genoemd. Je doet er dus verstandig aan ook milde roos aan te pakken.

Bij roos en schilfers raden wij het Neofollics Scalp Therapy pakket aan. Dit bestaat uit drie producten; een exfoliating shampoo, een voedend masker en een peeling serum.

Neofollics Scalp Therapy is ook geschikt voor eczeem, jeuk, schilfers en een geïrriteerde hoofdhuid.


Jeukende hoofdhuid

Jeuk kan verschillende oorzaken hebben. Veranderde omstandigheden zoals ouderdom of stress kunnen factoren zijn die jeuk veroorzaken. De natuurlijke vochtbalans van de huid is dan verstoord en droogt de huid uit. Dit kan voor jeuk en irritatie zorgen.

Als jeuk gepaard gaat met andere symptomen zoals schilfers of eczeem, dan is dat de meest voor de hand liggende verklaring voor de jeuk. Wij raden twee verschillende behandelingen aan bij jeuk. Neofollics Scalp Therapy pakket of Mediceuticals Treatment kit (droge hoofdhuid) bieden beide verlichting bij jeuk en irritatie.



Droge hoofdhuid

Wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid, is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die specifiek is ontwikkeld voor dit probleem. Het is het beste om een zachte shampoo zonder sulfaten te kiezen, omdat deze voorkomt dat je hoofdhuid uitdroogt. Deze shampoos zullen je helpen om je hoofdhuid te hydrateren. Naast een shampoo is het ook verstandig een conditioner te gebruiken.

Wij raden twee verschillende behandelingen aan bij een droge hoofdhuid. Neofollics Scalp Therapy pakket of Mediceuticals Treatment kit (droge hoofdhuid) bieden beide verlichting bij een droge hoofdhuid, wat vaak gepaard gaat met jeuk en irritatie.



Vette hoofdhuid

Een vette hoofdhuid ontstaat als je talgklieren teveel talg aanmaken. Dit kan in je haren komen, wat je haar vettig maakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben van erfelijke aanleg tot een verkeerde shampoo gebruiken. In ieder geval raden wij Mediceuticals Treatment kit (vette hoofdhuid) aan.

Gratis sample aanvragen

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste oplossing kiest voor jouw hoofdhuidprobleem? We begrijpen dat het belangrijk is om producten eerst uit te proberen voordat je een beslissing maakt. Daarom bieden we je de mogelijkheid om gratis een Scalp Therapy sample aan te vragen. Zo kun je zelf ervaren hoe onze producten je kunnen helpen je hoofdhuid te kalmeren en te verzorgen.

Vraag vandaag nog je gratis sample aan en zet de eerste stap naar een gezonde hoofdhuid!