Manieren van ontharen vergeleken

Manieren van ontharen vergeleken

Misschien is het vreemd om als de Haargroeispecialist producten in het assortiment te hebben die juist ontharen. Maar we snappen dat je haar op je hoofd wilt, niet op andere plekken. Het meest bekende merk van ontharingsproducten is waarschijnlijk Veet. Is het bekendste merk ook de beste optie voor jou? En hoe verhoudt zich het met andere merken? En welke methodes van ontharen zijn er eigenlijk? We zoeken het uit.

Ontharingscrèmes

Het merk Veet heeft waarschijnlijk de meest bekende ontharingscrèmes. Er zijn meerdere van dit soort crèmes op de markt. Ze bevatten chemicaliën die de haren verzwakken, waardoor ze gemakkelijk te verwijderen zijn. Jouw haar is opgebouwd uit keratine. Dit kan worden afgebroken. Hoe dit precies werkt, komt door de ingrediënten thioglycolzuur en kaliumhydroxide. Deze stoffen reageren samen om de ontharingschemicaliën kaliumthioglycolaat te genereren, wat de haaruitval veroorzaakt. Het effect is dat de bouwstof van het haar wordt afgebroken. Naast thioglycolaat bevatten deze ontharingsproducten pH-stabiliserende zouten, omdat de ontharende werking alleen optreedt binnen een omgeving met een bepaalde pH-waarde. Daarom bevatten ontharingscrèmes vaak alkalische ingrediënten zoals calciumhydroxide of kaliumhydroxide om de pH-waarde te verhogen.

Gebruik je een ontharingscrème voor het eerst, dan is het verstandig de crème op een klein plekje op de huid aan te brengen. Zo kan je zien hoe jouw huid erop reageert.

Een verhoogde pH-waarde helpt de stoffen in de crème om de zwavelbruggen in het keratine-eiwit van het haar af te breken, waardoor het haar zachter wordt en gemakkelijker kan worden verwijderd. Niet alleen in haar, maar ook in de buitenste laag van de huid, komt keratine voor, dat dus ook door het thioglycolaat afgebroken kan worden. Pas op met deze crèmes en gebruik ze niet anders of langer dan voorgeschreven. Deze manier van ontharen betekent dus dat de crèmes niet overal op het lichaam geschikt zijn. Op gevoelige plekken en te dicht bij de ogen moet het vermeden worden.

Keramene body hair minimizer

Aanbiedingsprijs
€42,00
Normale prijs

De Keramene body hair minimizer van DS Laboratories is een crème voor het minimaliseren van lichaamsbeharing. Het heeft een unieke formule tegen ongewenst haar die werkt op twee manieren.

Epileren

Epileren vergt niet veel uitleg. Je trekt een haar eruit dat op een plek groeit waar je het niet wilt hebben. Haar blijft zo langer weg dan na het scheren omdat het met het haarzakje mee wordt getrokken. Met een goede pincet kan de haar met wortel en al worden uitgetrokken en zo relatief lang wegblijven. Voor het verwijderen van een enkele haar bij de neus of de wenkbrauwen is epileren een populaire methode. Voor meer haar, is het een nogal pijnlijke optie. Het is overigens een fabel dat haarzakjes worden geactiveerd door het epileren. Het tegendeel is waar. De kans is juist groter dat haargroei iets afneemt door epileren, omdat het haarzakje beschadigd kan raken.

Naast het feit dat epileren pijnlijk is, bestaat er een kans op irritatie van de huid. Het kan leiden tot roodheid of zelfs ingegroeide haren.

Waxen/waxstrips

Waxstrips zijn eigenlijk heel simpel. De wax hecht aan de haren en de huid, dat trek je dan los waardoor de haren aan de wax vast blijven zitten. Niet veel anders dan een pleister lostrekken dus. De voordelen ervan, vergeleken met scheren, is dat haar volledig wordt verwijderd. Hierdoor duurt het langer voordat het teruggroeit. Echter kan waxen ongemakkelijk of pijnlijk zijn, vooral voor mensen met een lage pijngrens.

Het voordeel van waxen en harsen is dat je een week of drie plezier hebt van een glad resultaat. En als je de behandeling vaker doet, wordt de beharing zelfs minder. Maar een nadeel is de verhoogde kans op het optreden van hyperpigmentatie. Ofwel pigmentvlekjes door huidbeschadigingen. Ook kunnen problemen als roodheid en overgevoeligheid voorkomen door het gebruik van te warme wax. Wij hebben daarom koude waxstrips in ons assortiment. Deze zijn zachter voor de huid.

Klorane ontharing combinatiepakket

Aanbiedingsprijs
€25,02
Normale prijs
€27,80

Dit combinatiepakket bestaat uit Klorane koude wasstrips - benen (150ml) en Klorane ontharingscrème - gelaat & gevoelige zones (75ml). Hiermee heb je alles nodig om ongewenste haren te verwijderen. 

De koude wasstrips - benen: 

  • Gebruiksklare koude wasstrips met zoete amandel
  • Hechten perfect aan de haartjes voor langdurig zachte resultaten
  • Verrijkt met zoete amandel voor voedende eigenschappen

De koude wasstrips - gelaat & gevoelige zones: 

  • Gebruiksklaar en gemakkelijk aan te brengen koude wasstrips
  • Hechten zich perfect aan de haartjes voor langdurige resultaten
  • Verrijkt met voedende zoete amandelolie voor een zijdezachte huid

Haar laseren/Laserontharing

Laserontharing gebruikt geconcentreerde lichtstralen om haarzakjes te beschadigen, waardoor haargroei vertraagt en haar verdwijnt. Het licht wordt door het pigment dat haar zijn kleur geeft, geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze hitte beschadigt het haarzakje, wat de groei van het haar vertraagt. Het principe hierachter heet selectieve fotothermolyse. Laserontharing werkt daarom ook effectiever bij mensen met donker haar en een lichte huid. Het contrast is groter waardoor het haar minder warmte opneemt van de laserstralen.

Haar groeit in cycli en niet al het haar bevindt zich tegelijkertijd in dezelfde fase. Daarom zijn meerdere sessies nodig, meestal verspreid over een aantal weken tot maanden, om alle haarzakjes in de groeifase te behandelen. Voor een permanent resultaat zijn dus meerdere sessies nodig. Pijnloos is het ook niet. Hoewel veel mensen laserontharing alleen als mild ongemak beschrijven, kan het voor sommigen erg oncomfortabel aanvoelen. Daarom worden er ook vaak verdovende crèmes worden gebruikt om de gevoeligheid te verminderen.

De beste methode van ontharen

Het ideale ontharingsmiddel hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de gevoeligheid van je huid en natuurlijk budget. Experimenteer met verschillende methodes om te ontdekken welke het beste bij je past. Heb je zorgen over de gevoeligheid van je huid, overweeg dan een dermatoloog te raadplegen. Welk ontharingsmiddel je ook kiest, het is belangrijk om de instructies zorgvuldig lezen en op te volgen. Het gaat immers om je huid.

0% Stapelkorting
Klorane koude wax strips ontharing - benen
Klorane koude wax strips ontharing - benen
Klorane koude wax strips ontharing - benen
Klorane koude wax strips ontharing - benen
Ongewenste haargroei, 150 ml
Aanbiedingsprijs
€13,90
Normale prijs
0% Stapelkorting
Klorane koude wax strips ontharing - gelaat & gevoelige zones
Klorane koude wax strips ontharing - gelaat & gevoelige zones
Klorane koude wax strips ontharing - gelaat & gevoelige zones
Klorane koude wax strips ontharing - gelaat & gevoelige zones
Ongewenste haargroei, 75 ml
Aanbiedingsprijs
€13,90
Normale prijs
0% Stapelkorting
Keramene body hair minimizer
Keramene body hair minimizer
Keramene body hair minimizer
Keramene body hair minimizer
Ongewenste haargroei, 200 ml
Aanbiedingsprijs
€42,00
Normale prijs