Proteïne voor het haar - Wat heeft je haar nodig?

Proteïne voor het haar - Wat heeft je haar nodig?

Als het haar droog, plat of broos aanvoelt, kan het zijn dat je haar te weinig proteïnen heeft. Goede haarbehandelingen die het haar hydrateren kunnen helpen, maar vaak is het niet alleen vocht dat je haar mist. Het kunnen ook andere waardevolle stoffen zijn die je haar zijdezacht en glanzend maken. Eiwit is vooral belangrijk voor het haar om haarbreuk te voorkomen, het haar te versterken en het elastisch te houden. Bij een gebrek aan proteïne mist het haar structuur en stevigheid, waardoor jouw kapsel er snel plat en broos uit kan zien. Voldoende eiwittoevoer naar het haar is ook essentieel om het haar langer en sneller te laten groeien.

Is keratine goed voor het haar?

Het is al lang bekend dat proteïne een fundamentele bouwsteen is voor haar. Dat komt omdat haar is gemaakt van het eiwit keratine, dat door het lichaam zelf wordt geproduceerd. Dit eiwit is verantwoordelijk voor de gezonde glans van het haar. Het haar lijdt echter vaak aan een proteïnetekort, waardoor het er dof en minder stralend uitziet. In dit geval kan je jouw haarstructuur versterken, haarbreuk en lelijke beschadigingen voorkomen en zorgen voor een zijdeachtige glans door voldoende proteïne in te nemen.

Haarverzorging en proteïnen voor krullen

Vooral voor krullend haar ligt de sleutel tot gezond haar in de eiwitvoorziening. Eiwitbehandelingen geven je krullen glans, elasticiteit en volume. Maar vooral krullen kunnen ook overvoerd worden door te veel eiwit toe te voegen, en dat kan net zulke negatieve effecten hebben als een eiwittekort. Je kan bijvoorbeeld met behulp van een korte test nagaan of je haar gezond is of dat je meer proteïne in jouw haarverzorging nodig hebt.

Neem een enkele haar tussen je vingertoppen. Rek het haar door er zachtjes aan te trekken en observeer hoe het haar zich gedraagt. Als jouw haar gezond is, zal het na de korte stress snel terugkeren naar zijn oorspronkelijke positie. Als het haar niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie of zelfs breekt, heeft je haar een andere verzorging nodig. Vochtinbrengende haarbehandelingen die proteïne bevatten, kunnen jouw haar in dit geval helpen zijn glans en structuur terug te krijgen.

Koop aanbevolen proteïnen voor haar

Niet alle haarbehandelingen zijn hetzelfde. Bij de aankoop van haarbehandelingen en vochtinbrengende producten moet erop worden gelet dat je een verzorgingsproduct vindt dat bij je haar past. Afhankelijk van je behoeften is een combinatie van shampoo, conditioner of haarmasker met proteïnegehalte een goede manier om jouw haar te voorzien van de optimale hoeveelheid proteïne die het nodig heeft. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om echt effectieve haarverzorgingsproducten met keratine in de winkel te vinden, is het de moeite waard om eens te kijken naar de hoogwaardige producten in het online assortiment in deze rubriek. Wij hebben een lijst samengesteld van populaire kwaliteitsproducten met een hoog eiwitgehalte.

Huismiddeltjes of producten uit de winkel: Een duidelijk keuze

Wat zijn de mogelijkheden om zelf proteïne voor het haar te maken? Zijn er echt doeltreffende huismiddeltjes die eiwitten bevatten en zo het haar voeden? Dat vragen veel mensen zich af die tegelijkertijd voor hun haar en hun portemonnee willen zorgen. Als je ook op zoek bent naar een alternatief voor verkrijgbare eiwitkuren, zijn populaire remedies proteïnehoudende voedingsmiddelen zoals eierdooiers of yoghurt, die waardevolle vetten bevatten, evenals versterkende oliën die het haar hydrateren. In de meeste gevallen kunnen huismiddeltjes dus niet concurreren met hoogwaardige shampoos, omdat deze niet alleen gebaseerd zijn op dezelfde waardevolle voedingsstoffen, maar ook andere essentiële ingrediënten bevatten die de haarstructuur versterken en haarbreuk voorkomen. Als je jouw haar wilt voorzien van proteïne en het tegelijkertijd frisheid, een geur en nieuwe kracht wilt geven, zijn deze hoogwaardige verzorgingsproducten beslist de eerste keuze!

Set
Beaver keratine shampoo + conditioner combinatiepakket
Beaver keratine shampoo (200 ml) + conditioner (200 ml)
Beaver keratine shampoo (200 ml) + conditioner (200 ml)
Dikker/voller haar, 2x 200 ml
Aanbiedingsprijs
€23,92
Normale prijs
€29,90
0% Stapelkorting
Abyssian protein shake haarmasker (250ml)
Abyssian protein shake haarmasker (250ml)
Abyssian protein shake haarmasker (250ml)
Abyssian protein shake haarmasker (250ml)
Beschadigd haar, 250 ml
Aanbiedingsprijs
€38,00
Normale prijs
Set
Nia shampoo + conditioner combinatiepakket
Nia shampoo + conditioner combinatiepakket
Nia shampoo + conditioner combinatiepakket
Nia shampoo + conditioner combinatiepakket
Beschadigd haar, 2x 205 ml
Aanbiedingsprijs
€41,60
Normale prijs
€52,00