Hair cycling: Alles over deze trend

Hair cycling: Alles over deze trend

Onze dagelijkse schoonheidsroutine kan veel tijd in beslag nemen, en dan hebben we het nog niet eens over onze haarverzorging. Dit wordt niet altijd door iedereen meegenomen in de routine, maar haarverzorging is wel degelijk belangrijk voor de gezondheid van je haar en je gehele uitstraling. Want wie wil er nu niet elke dag met glanzende lokken de deur uit? Om het maximale uit je haarverzorging te halen, vertellen we je alles over een opvallende trend: hair cycling.

Wat is hair cycling?

Hair cycling draait om variatie. Bij elke wasbeurt wissel je de producten in je haarverzorgingsroutine af, met als doel om je haar zo gezond mogelijk te maken. In plaats van bij elke wasbeurt hetzelfde product te gebruiken, verspreid je het gebruik ervan en geef je je haar de kans om te rusten. Door te variëren in haarverzorgingsproducten kunnen verschillende haarproblemen worden verholpen, zoals droogheid, roos of vet haar. Tegelijkertijd wordt de algehele gezondheid en vitaliteit van je haar bevorderd. Het is belangrijk om te benoemen dat hair cycling niets te maken heeft met de natuurlijke cyclus van haargroei, hoewel sommige mensen dit misschien verwarren.

Haargroeistimulerende producten versus haarverzorging

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen haargroeistimulerende producten en reguliere haarverzorging. Bij haargroeistimulerende producten is consistent gebruik van belang. De eerste resultaten worden zichtbaar na ongeveer drie maanden, daarom adviseren we om dezelfde haargroeistimulerende producten voor een langere tijd te gebruiken. Haarverzorgingsproducten kunnen wel worden afgewisseld, aangezien deze verder geen directe invloed hebben op haargroei.

Afwisseling voor effectieve routine

Afwisseling in haarverzorging is essentieel voor een effectieve hair cycling routine. Je kunt verschillende haarverzorgingsproducten afwisselen, zoals shampoo voor de reiniging van je haar- en hoofdhuid, conditioner voor het voeden en ontwarren van het haar, haarmaskers voor diepe hydratatie, oliën voor de hoofdhuid, leave-in conditioners en diverse stylingproducten. Een typische hair cycling routine draait om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, waarbij je bij elke wasbeurt de conditie van je haar en hoofdhuid observeert en de producten kiest die daar het beste bij passen. Door deze aanpak maximaliseer je de gezondheid en vitaliteit van je haar met elke wasbeurt.

Hoe kan een hair cycling routine eruit zien?

We begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste producten te vinden voor jouw hair cycling routine. Daarom helpen we je graag op weg met een aantal haarverzorgingsproducten die wij adviseren. Lees hieronder hoe jouw wekelijkse hair cycling routine eruit zou kunnen zien.

Wasdag 1: reinigen van haar en hoofdhuid

Gezond haar begint bij een schone hoofdhuid. Tijdens je eerste wasdag focus je daarom op het schoonmaken van je haar en hoofdhuid. Dat doe je als volgt:

Was je haar met de Neofollics exfoliating shampoo die je hoofdhuid goed schoonmaakt. Deze shampoo, speciaal ontwikkeld om hoofdhuidproblemen aan te pakken, zorgt voor een diepe reiniging.

Neofollics exfoliating shampoo

Aanbiedingsprijs
€29,95
Normale prijs

De Neofollics Exfoliating Shampoo is een verzorgende shampoo uit de Scalp Therapy Line van Neofollics die specifiek is ontwikkeld om hoofdhuidproblemen aan te pakken. De scrub shampoo biedt verlichting aan verschillende hoofdhuidaandoeningen zoals seborroïsch eczeem, psoriasis op de hoofdhuid, roos, schilfers en een geïrriteerde hoofdhuid.

Was je haar altijd twee keer met shampoo. De eerste wasbeurt verwijdert resten van je stylingproducten, de tweede zorgt ervoor dat je haar echt schoon wordt.

De kans is groot dat je haar nu uitgedroogd is door de reinigende ingrediënten. Gebruik daarom na je shampoo het ‘Klorane voedend masker voor droog haar Mango’. Dit masker herstelt de haarstructuur en biedt langdurige glans aan droog haar.

Klorane voedend masker voor droog haar Mango (150 ml)

Aanbiedingsprijs
€23,00
Normale prijs

Ervaar de uitzonderlijke, zeer voedende verzorging van Klorane voedend masker voor droog haar Mango. Dit kan gebruikt worden als een normaal masker of als nachtverzorging. Het herstelt de haarstructuur, biedt bescherming aan droog haar en zorgt voor langdurige glans.

  • Kan gebruikt worden als normaal masker of als nachtverzorging
  • Herstelt de haarstructuur
  • Biedt bescherming aan droog haar
  • Zorgt voor langdurige glans

Rond je haarverzorging af met de Kmax leave-in conditioner en een styling product naar keuze.

Kmax leave-in conditioner

Aanbiedingsprijs
€15,50
Normale prijs

De Kmax stimulating leave-in conditioner is een zogenaamde ‘no rinse’ conditioner en hoeft dus niet uitgewassen te worden. Het helpt om haar te hydrateren en een natuurlijke glans te geven, zonder het te verzwaren.

Wasdag 2: hydrateren

Om te voorkomen dat je haar droog wordt, focus je de volgende wasdag op hydratatie. Bijvoorbeeld met onderstaande producten:

Was je haar met een voedende, zachte shampoo, zoals de Abyssian deep hydration shampoo. Deze zachte shampoo reinigt je hoofdhuid zonder het natuurlijke vocht weg te halen. Was je haar twee keer met deze shampoo, zodat je wel al het vuil goed verwijdert en je hoofdhuid reinigt.

Abyssian deep hydration shampoo (500 ml)

Aanbiedingsprijs
€40,00
Normale prijs

De deep hydration shampoo uit de Super Repair range van Abyssian Haircare reinigt zachtjes je hoofdhuid, zonder al het natuurlijke vocht in de haarschacht weg te halen. Stylingtools en chemische behandelingen kunnen de kwaliteit van jouw haar ernstig beschadigen. Door het haar gehydrateerd te houden, kan het helpen haarbreuk te herstellen en gespleten haarpunten te verminderen.

Gebruik daarna een conditioner afgestemd op je haartype. Voor droog haar kies je voor de Abyssian deep hydration conditioner. Deze conditioner herstelt haarbreuk en houdt vocht vast.

Abyssian deep hydration conditioner (500 ml)

Aanbiedingsprijs
€40,00
Normale prijs

De deep hydration conditioner uit de Super Repair range van Abyssian Haircare is een conditioner die boordevol natuurlijke oliën zit die gezonde eiwitten en vitamines bevatten. Door de kracht van voedende oliën te benutten, heeft de conditioner intense hydraterende en regenererende eigenschappen, waardoor het haarbreuk herstelt en vocht vasthoudt.

Rond je wasdag weer af met een leave-in conditioner om de hydratatie te behouden en style je haar met gel, mousse of haarlak naar keuze, zoals de volumizing root spray van Kmax.

Kmax volumizing root spray

Aanbiedingsprijs
€15,90
Normale prijs

Volumegevende spray en droogshampoo die, zonder water te gebruiken en in slechts enkele seconden het haar fris, schoon en vol volume achterlaat, net als na een normale wasbeurt.

  • Maakt haar schoon zonder het te wassen
  • Verwijdert overtollig vet bij de haarwortels
  • Volumeverhogend effect
  • Lichte en zijdeachtige textuur

Wasdag 3: herstellen en versterken

Hoe goed je ook voor je haar zorgt, het heeft altijd te maken met invloeden van buitenaf. Stylen, borstelen, UV-straling: allemaal kunnen ze je haar beschadigen. Om je haar gezond te houden, moet je het tussendoor herstellen. Dat doe je als volgt:

Start je wasdag met een shampoo naar keuze. Stem deze af op wat je haar nodig heeft, zoals de Beaver keratin shampoo voor dikker en voller haar. De shampoo verbetert de algemene conditie van de hoofdhuid en versterkt het haar. Was je haar wederom 2 keer.

Beaver keratine shampoo (200ml)

Aanbiedingsprijs
€14,95
Normale prijs

De Keratin hair thickening shampoo van Beaver Professional is een haarverdikkende shampoo die de algemene conditie van de hoofdhuid verbetert, het haar versterkt en intensief reinigt.

Gebruik daarna weer een conditioner naar keuze, zoals de Beaver keratine conditioner als mooie aanvulling op de shampoo. Dit is een conditioner die het haar voedt en dikker maakt.

Beaver keratine conditioner (200ml)

Aanbiedingsprijs
€14,95
Normale prijs

De Keratine "hair thickening conditioner" van Beaver Professional is een conditioner die het haar voedt en het haar dikker maakt. De conditioner is de perfecte aanvulling op de Beaver keratine shampoo Ook beschikbaar als voordelig combinatiepakket.

Inhoud: 200 ml

Vervolg je haarverzorging met het aanbrengen van een bond builder, zoals het Nia Fix haarmasker. Deze revolutionaire tweestapsbehandeling helpt beschadigd/behandeld haar te repareren en te transformeren.

Nia Fix haarmasker

Aanbiedingsprijs
€36,00
Normale prijs

Nia Fix Instant Bond and Cuticle Restructuring System is een revolutionaire tweestapsbehandeling die helpt beschadigd/behandeld haar te repareren en te transformeren in zachter, sterker, gezonder en levendiger uitziend haar.

Sluit wederom af met een silk milk leave-in conditioner en styler. Wil je jouw slag of krullen accentueren? Ga dan voor de krulversterkende crème van René Furterer. Deze crème laat jouw golvende haar op een verzorgde manier glanzen.

René Furterer Sublime Curl krulversterkende crème

Aanbiedingsprijs
€24,00
Normale prijs

Deze onmiddellijke verzorging voor golvend en krullend haar van de krulversterkende crème wordt aan het einde van het verzorgingsritueel aangebracht. Dankzij de no-rinse formule kan hij ook op elk moment van de dag worden gebruikt om te retoucheren.

  • De crème voedt en herdefinieert krullen perfect en beschermt ze ook langdurig tegen vocht waardoor pluizend haar de hele dag onder controle wordt gehouden.
  • 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
  • Bevat geen siliconen.

Hair cycling biedt een innovatieve benadering van haarverzorging, waarbij variatie de sleutel is tot gezond en stralend haar. Door af te wisselen tussen verschillende haarverzorgingsproducten bij elke wasbeurt, geef je je haar de kans om optimaal te herstellen en te rusten. Deze flexibele aanpak maximaliseert niet alleen de gezondheid en vitaliteit van je haar, maar biedt ook oplossingen voor diverse haarproblemen. Ontdek wat hair cycling voor jouw haar en hoofdhuid kan betekenen met onze haarverzorgingsproducten.

Productadvies nodig? Doe de Haartest!

Doe de Haartest