Droogshampoo in de praktijk: Alles wat je wilt weten

Droogshampoo in de praktijk: Alles wat je wilt weten

Hecht je veel waarde aan een verzorgde uitstraling, maar wil je niet dagelijks je haar hoeven wassen? Dan heb je vast al weleens van een droogshampoo gehoord. In ons drukke leven is het vinden van de juiste balans tussen een fris kapsel en tijdbesparing een voortdurende uitdaging. Gelukkig bieden droogshampoos hiervoor de perfecte oplossing. Maar wat is het precies, hoe gebruik je dit haarproduct en welke droogshampoos zijn het beste voor jouw haar? Wij vertellen je alles wat je wilt weten.

Wat is een droogshampoo?

Een droogshampoo is beschikbaar in een spray of poedervorm. Het is een veelzijdig haarverzorgingsproduct dat geschikt is voor alle haartypes. Het hoofddoel ervan is om je haar op te frissen en overtollige natuurlijke talg, die vaak een vettig uiterlijk veroorzaakt, te absorberen. Droogshampoos werken door olie en vuil te absorberen, waardoor je haar er direct schoner en volumineuzer uitziet, zonder dat het nodig is om je haar te wassen.

Een van de voordelen van een droogshampoo is de tijdbesparing die het oplevert, terwijl het zorgt voor een frisse en verzorgde uitstraling. Ideaal dus voor mensen met een drukke levensstijl. Aan de andere kant is het belangrijk om aan te stippen dat regelmatig gebruik van een droogshampoo kan leiden tot ophoping van productresten. Dit vermindert de natuurlijke glans van je haar en kan een droge hoofdhuid veroorzaken, wat kan leiden tot jeuk en roos. Om dit te voorkomen adviseren wij om een droogshampoo niet iedere dag te gebruiken en af te wisselen met normale wasbeurten. Een gebalanceerd gebruik zorgt voor een frisse en verzorgde look zonder de nadelen van dagelijks wassen.

Voor wie is een droogshampoo geschikt?

Een droogshampoo is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die streven naar een fris kapsel zonder de noodzaak van dagelijkse wasbeurten. Ongeacht of je krullend of steil haar hebt, blond of bruin, een droogshampoo past zich aan aan de behoeften van alle haartypes en kleuren. Wel zijn er specifieke varianten beschikbaar, afgestemd op jouw haartype. Zo zijn er diverse droogshampoos verkrijgbaar voor gekleurd haar, zoals een droogshampoo voor bruin haar, blond haar of zwart haar. Dit maakt het product toegankelijk en effectief voor allerlei persoonlijke voorkeuren en stijlen.

Hoe kan je een droogshampoo het beste gebruiken?

Het aanbrengen van een droogshampoo is eenvoudig, maar het is wel even belangrijk om te weten hoe je het beste resultaat krijgt. Als je onderstaande stappen volgt, ben je verzekerd van een frisse, volumineuze haarstijl.

  • Schud de droogshampoo goed voor gebruik en spray het product 15 cm tot 30 cm vanaf de hoofdhuid.
  • Zorg er hierbij voor dat het product op de haarwortels wordt aangebracht.
  • Masseer het product in met je vingers en laat het ongeveer 2 minuten inwerken.
  • Borstel vervolgens je haar goed door om de overtollige shampoo te verwijderen en ga verder met je gebruikelijke haarstyling.

Heb je krullend of kroeshaar? Verstuif de droogshampoo dan op dezelfde manier en laat het 1 minuut inwerken. Masseer het product in met je vingers en wrijf zacht met een handdoek over je hoofdhuid om de poeder te verwijderen zonder dat je krullen uit model raken.

Wat zijn de beste droogshampoos?

De beste droogshampoo verschilt per persoonlijke behoefte. Wel zijn er een aantal algemene kenmerken van een goede droogshampoo. Denk hierbij aan eentje zonder sulfaat en parabenen en een natuurlijke droogshampoo op basis van biologische ingrediënten. Hierdoor wordt je hoofdhuid op een milde manier gereinigd zonder huid en haar te beschadigen en kun je zorgeloos genieten van een fris, volumineus kapsel. Benieuwd naar de beste droogshampoo voor jou? Hieronder geven we je een overzicht van kwalitatieve droogshampoos voor verschillende behoeften.

Natuurlijke droogshampoo

De natuurlijke droogshampoos van Klorane zijn ontwikkeld met verzachtende havermelk en absorberende, natuurlijke poeders, wat zorgt voor een fris resultaat en milde reiniging van de hoofdhuid. De speciale gasvrije droogshampoo van Klorane is verkrijgbaar in de vorm van een losse poeder. Deze variant is niet alleen extra zacht voor het haar, maar heeft ook een positieve impact op de planeet. Door één reguliere shampoo te vervangen door één droogshampoo, kan namelijk 500 liter water worden bespaard. De natuurlijke droogshampoo van René Furterer is ontwikkeld op basis van natuurlijke pigmenten zonder enig residu. Hierdoor ontstaat ook een natuurlijk en verfrissend resultaat.

René Furterer Naturia droogshampoo

Aanbiedingsprijs
€17,00
Normale prijs

Deze droogshampoo voor frequent gebruik verfrist alle haartypes door talg en onzuiverheden efficiënt te absorberen. Natuurlijk resultaat dankzij de natuurlijke pigmenten, zonder residu.

  • Levert een natuurlijk resultaat, zonder enig residu.
  • Jouw haar krijgt weer lichtheid en volume.
  • wordt zacht en soepel in één enkele zwaai.

Klorane droogshampoo alle haartypes Havermelk (150 ml)

Aanbiedingsprijs
€14,50
Normale prijs

'Klorane Droogshampoo met Havermelk' is geformuleerd met verzachtende havermelk en absorberende poeders van natuurlijke oorsprong. Dit zorgt voor een zachte reiniging. Gebruik het tussen twee wasbeurten door en spray op droog haar voor meer volume en textuur, een fris gevoel en een subtiele geur. De spray is gemakkelijk aan te brengen en laat geen residu achter.

  • Bevat verzachtende havermelk en natuurlijke absorberende poeders
  • Zorgt voor volume en textuur, en een fris gevoel
  • Gemakkelijk aan te brengen zonder residu achter te laten

De 'Klorane Droogshampoo - gasvrij' is zacht en doeltreffend, en reinigt het haar moeiteloos zonder het nat te maken. De Rotopowder-formule (zonder gas) put zijn kracht uit verzachtende havermelk en ultra-absorberende natuurlijke poeders. Breng het losse, reinigende poeder aan op droog haar om overtollig talg te absorberen en het haar meer textuur en volume te geven binnen 2 minuten. 

  • Bevat verzachtende havermelk en ultra-absorberende natuurlijke poeders
  • Reinigt zonder het haar nat te maken
  • Geeft meer textuur en volume binnen 2 minuten

Droogshampoo voor meer volume

Een droogshampoo staat niet alleen bekend om het absorberen van overtollig talg en het opfrissen van het haar, maar het is ook een erg handig hulpmiddel voor het verkrijgen van meer volume. De Klorane droogshampoo voor meer volume biedt een eenvoudige oplossing voor volumineus haar. De droogshampoo zorgt voor gelift haar vanaf de wortels en een volume-effect van 8 uur. De volume droogshampoo van Kmax zorgt voor fris, schoon en volumineus haar, net als na een normale wasbeurt. Dankzij de lichte en zijdeachtige textuur zorgt deze droogshampoo binnen enkele seconden voor een volumineus effect.

Klorane droogshampoo voor volume Vlas (150 ml)

Aanbiedingsprijs
€14,50
Normale prijs

Klorane Droogshampoo met BIO Vlas is een eenvoudige, ecologische en volumegevende oplossing voor fijn haar. Deze droogshampoo biedt een innovatieve reinigende formule die ultra-absorberende poeders van natuurlijke oorsprong combineert om het haar mild te reinigen en tegelijkertijd textuur en volume te geven tussen twee wasbeurten in. De formule bevat BIO Vlas, een actief bestanddeel van plantaardige oorsprong dat het haar extra volume geeft.

  • Eenvoudige, ecologische en volumegevende oplossing voor fijn haar
  • Reinigt mild, geeft textuur en volume tussen twee wasbeurten in
  • Bevat BIO Vlas voor extra volume en een gegarandeerd volume-effect van 8 uur
Kmax volumizing root spray

Aanbiedingsprijs
€15,90
Normale prijs

Volumegevende spray en droogshampoo die, zonder water te gebruiken en in slechts enkele seconden het haar fris, schoon en vol volume achterlaat, net als na een normale wasbeurt.

  • Maakt haar schoon zonder het te wassen
  • Verwijdert overtollig vet bij de haarwortels
  • Volumeverhogend effect
  • Lichte en zijdeachtige textuur

Een droogshampoo tegen vet haar

Over het algemeen zorgen droogshampoos natuurlijk voor schoner haar en een frisse uitstraling, maar er zijn ook droogshampoos die specifiek zijn ontwikkeld voor het tegengaan van vet haar. De Klorane droogshampoo voor vet haar met brandnetel is ideaal voor vet haar of haar dat snel vet wordt. Het brandnetelextract zorgt ervoor dat vet haar weer zacht en fris aanvoelt. Naast de variant voor alle haartypen, is er ook een Klorane droogshampoo voor vet en donker haar. Deze droogshampoo zorgt ervoor dat er geen lichte waas te zien is op donker gekleurd haar.

Klorane droogshampoo vet haar Brandnetel (150 ml)

Aanbiedingsprijs
€14,50
Normale prijs

De milde formule met brandnetelextract zorgt ervoor dat eerder vet haar fris en zacht aanvoelt en geeft het meer volume. De spray is gemakkelijk aan te brengen en bespaart er tegelijkertijd water mee.

  • Ideaal voor vet haar of haar dat snel vet wordt
  • Zuivert de hoofdhuid en absorbeert overtollig talg
  • Houdt talggehalte gedurende 48 uur onder controle

De natuurlijke talgregulerende actieve bestanddelen in deze droogshampoo stellen de normale wasbeurten uit en houden het talggehalte gedurende 48 uur onder controle. De milde formule met brandnetel zorgt ervoor dat eerder vet haar fris en zacht aanvoelt en geeft het meer volume. 

  • Ideaal voor vet haar of haar dat snel vet wordt
  • Zuivert de hoofdhuid en absorbeert overtollig talg
  • Houdt talggehalte gedurende 48 uur onder controle