Haargroeibehandeling na een haartransplantatie

Haargroeibehandeling na een haartransplantatie

Haaruitval is een wijdverbreid probleem in onze samenleving. Maar gelukkig zijn er nu verschillende oplossingen om aan deze kwaal een einde te maken. Naast het gebruik van klinisch werkzame haargroeistimulerende middelen, ondergaan steeds meer mensen een haartransplantatie. Maar hoe verloopt de haargroei na een haartransplantatie precies en hoe kan je er zelf aan bijdragen dat het genezingsproces zo snel mogelijk verloopt en dat jouw nieuwe haar sterk en gezond teruggroeit? De oplossing ligt in de behandeling en verzorging met geschikte klinisch geteste producten die de haargroei na haartransplantatie optimaliseren.

Haargroei na haartransplantatie: verloop en fasen

Een haartransplantatie is een spannende procedure, omdat niemand van tevoren precies kan zeggen hoe de groei zal verlopen en hoe het resultaat eruit zal zien. De haargroei na een haartransplantatie verschilt van persoon tot persoon en hangt enerzijds af van de verzorging na de haartransplantatie, maar ook van de individuele lichamelijke reactie. Veel mensen die aan een haartransplantatie denken, vragen zich daarom vooraf af: wat is het resultaat van een haartransplantatie na 4 maanden of na 2 weken? De volgende groeifasen van een haartransplantatie zijn bijzonder belangrijke stappen en geven een ruwe oriëntatie van het verloop.

Haartransplantatie na 1 week: Tijdens deze periode zijn rust en verzorging van de hoofdhuid aan de orde van de dag, want de eerste dagen na de ingreep zijn bijzonder belangrijk, omdat de grafts dan in de hoofdhuid beginnen te groeien en uiterst gevoelig zijn. De eerste weken is het absoluut noodzakelijk om sport, sterke lichamelijke activiteit, sterk zonlicht en hevig zweten te vermijden. Er is meestal roodheid en zwelling en de hoofdhuid is zeer gevoelig.

Haartransplantatie na 2 weken: De eerste korstjes in de donorgebieden moeten 2 weken na de haartransplantatie langzaam verdwijnen. Roodheid kan nog steeds aanwezig zijn. Zie je geen groei 2 weken na een haartransplantatie? Dit is aanvankelijk geen reden tot bezorgdheid, want het is normaal dat het haar bij een haartransplantatie na ongeveer 2 weken of zelfs iets later uitvalt. Dit is een volkomen normaal proces van het lichaam dat enkele weken tot enkele maanden kan duren.
Haartransplantatie na 8 weken: Eventuele aanvankelijke gevoelens van gevoelloosheid in de getransplanteerde gebieden moeten 8 weken na de haartransplantatie verdwenen zijn. Het haar kan nog steeds uitvallen of niet teruggroeien.

Haartransplantatie na 3 maanden: De puistjes van de eerste weken en maanden zouden nu ook minder moeten worden. Aan de haaruitval komt langzaam een einde.

Haartransplantatie na 4 maanden: Nu rijst de grootste vraag na de haartransplantatie: Wanneer zal het haar weer groeien? 4 tot 5 maanden na de haartransplantatie is het aanvankelijke haarverlies voorbij en treedt de langverwachte haargroei meestal eindelijk in.

Haartransplantatie na 6 maanden: Belangrijke genezingsprocessen zijn inmiddels voltooid en het haar zou uiterlijk na de haartransplantatie weer moeten gaan groeien. Als dit niet het geval is, is het de moeite waard om de voortgang nauwlettend te volgen of een gesprek aan te gaan met de behandelend arts.

Haartransplantatie na 12 maanden: In de 6 tot 12 maanden na de haartransplantatie is het nieuwe haar volledig terug in de groeifase en wordt het elke maand iets dikker. Ongeveer 1 jaar na de haartransplantatie is het uiteindelijke resultaat te zien. Vanaf dat moment blijft het haar groeien als normaal haar en kan het worden behandeld en gestyled zoals gebruikelijk.

Productadvies nodig? Doe de Haartest!

Doe de Haartest

Behandeling voor betere haargroei na haartransplantatie

Heb je een haartransplantatie ondergaan en vraag je nu af wat je zelf kunt doen om het genezingsproces te bevorderen en het haar daarna in de beste kwaliteit terug te laten groeien? Medische middelen zijn in deze situatie zeker aan te bevelen en passende zorg na haartransplantatie kan het verschil maken in het resultaat. Met een klinisch geteste haartransplantatiekit kan je ervoor zorgen dat je in de fase na de operatie jouw haar de best mogelijke omstandigheden geeft om sterke wortels te creëren en gezond terug te groeien. Het geneesmiddel Minoxidil Linn stimuleert ook de haargroei na een haartransplantatie. Minoxidil 5% is vooral geschikt voor mannen, terwijl Minoxidil 2% geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Het kan ook nuttig zijn lasertherapie te gebruiken door regelmatig een laserhelm op te zetten. Dit helpt bij een snellere genezing en zorgt voor een hogere kwaliteit haar dan genezing zonder het gebruik van de producten. Daarnaast kan het verloop van de haartransplantatie worden ondersteund door het innemen van de juiste vitamines en voedingsstoffen, zoals vitamine B en zink.

Samenvatting

Samenvattend kan worden gezegd dat het haar na de haartransplantatie verschillende groeifasen doorloopt en pas na ongeveer een jaar is voltooid. Om het genezingsproces te versnellen en de optimale omstandigheden te creëren voor zo sterk en gezond mogelijk haar, is het de moeite waard om de begeleidende behandeling met klinisch geteste haargroeiproducten die het haar na de haartransplantatie in een optimale conditie brengen, te ondergaan om het best mogelijke eindresultaat te bereiken.

0% Stapelkorting
Theradome LH80 PRO laserhelm
Theradome LH80 PRO laserhelm
Theradome LH80 PRO laserhelm
Theradome LH80 PRO laserhelm
Alle typen haaruitval, 80 lasers
Aanbiedingsprijs
€995,00
Normale prijs
0% Stapelkorting
Linn Minoxidil 5% (100ml)
Linn Minoxidil 5% (100ml)
Linn Minoxidil 5% (100ml)
Erfelijke haaruitval, 100 ml
Aanbiedingsprijs
€49,50
Normale prijs
Set
Kmax hair transplant kit
Kmax hair transplant kit
Kmax kit voor herstel na haartransplantatie
Kmax kit voor herstel na haartransplantatie
Ondersteuning na haartransplantatie, 4 stuks
Aanbiedingsprijs
€99,90
Normale prijs
€120,20